Castrol motorolaj világszerte elismert vezető kenőanyag- és motorolaj márka.

Charles ‘Cheers’ Wakefield olajipari vállalatot alapított Angliában 1899. március 19-én. Tíz évre rá olyan, teljesen új kenőanyagot fejlesztett, amellyel a huszadik század első felében forradalmasította a közlekedést.

Az új kenőanyagnak a Castrol motorolaj fantázianevet adta.

Castrol motorolaj

Castrol motorolaj

A Castrol motorolaj fejlesztésének tesztjeit a BP konszern világszerte saját laboratóriumaiban végzi. A Castrol motorolaj a kenőanyagok terén napjainkig egyet jelent a kiváló minőséggel, a nagy teljesítménnyel, valamint az élvonalbeli technológiával.
Fejlődésének történetét Charles Wakefield eredeti filozófiája alapozta meg. Az új Castrol olajok fejlesztése során ügyfelei segítségére és visszajelzéseire támaszkodott, mivel felismerte, hogy mindkét fél a partneri együttműködés által tud igazi sikereket elérni. Ezt az elvet azóta sok más világméretű gyártó is alkalmazza a termékfejlesztés vonalán.

Wakefield által fejlesztett Castrol motorolaj fontos szerepet töltött be a gyorsan fejlődő közlekedési iparágban, és tudta, hogy a jövő a belsőégésű motoroké lesz. A légijárművek, a motorkerékpár és az autó elterjedése idején szoros együttműködésben dolgozott a kortárs, repülősökkel és autóversenyzőkkel, annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű Castrol motorolaj kerülhessen ki kezei közül, ha pedig már volt jó minőségű Castrol motorolaj, tökéletesítse ezeket. Ennek során számos, izgalmas új rekord felállításához járult hozzá. Természetes volt, hogy számos világrekord megdöntéséhez Castrol motorolaj került kiválasztásra, tengeren, földön és a levegőben egyaránt. Egyedül a szárazföldi sebességi világrekordot rendkívül sokszor, huszonegy alkalommal javították meg Castrol motorolaj használtával.

A Castrol motorolaj tesztelésével mindig a lehető legmesszebb mentek és a Castrol motorolaj mindig teljesítőképessége határán volt tesztelve. Ezt a technikát gyártáskor napjainkig alkalmazzák. Számos olyan Castrol motorolaj és kenőanyag van, amely versenyautók motorjában kezdte pályáját, később a hétköznapi autósok számára is elérhetővé vált, így világszerte sok millióan részesülhettek a versenyeken már bizonyított technológia előnyeiből.

A márka megalkotója a marketing területén is úttörő volt, noha akkoriban a marketinget még nem is találták fel. Stratégiáját úgy építette fel, hogy az élenjáró Castrol motorolaj felhasználók által elért rekordokat és egyéb sportteljesítményeket együttesen reklámozta, ami merőben újszerű gondolkodásmódot jelentett, és ismertté tette a Castrol nevét Angliában és az egész világon úgyszintén. Az új évszázadban továbbra is kulcsfontosságú része hirdetési tevékenységeinek az, hogy az autósportok számos területén nemzetközi csapatokat támogat az anyacég.

Ügyfelei igényeinek kielégítése terén szerzett több, mint száz éves tapasztalattal a háta mögött ma is éppolyan elkötelezett az anyacég a műszakilag legfejlettebb Castrol motorolajok, kenőanyagok és kapcsolódó szolgáltatások biztosítása iránt, mint az alapító volt cége alapításakor.

Castrol motorolaj motorsport szponzoráció

A nemzetközi versenyeken való állandó jelenlét mindig is szívügye volt a Castrolnak. A Castrol márkanév összeforrt a motorsport kiemelkedő csapataival és vezető személyiségeivel. A legelső együttműködések egyike a Le Mans-i autóverseny kapcsán jött létre, ahol a Castrol motorolaj a Jaguár és a Mercedes team-eket támogatta az 1980-as évek végén, 1990-es évek elején. Azóta világszerte ismertté vált a Castrol motorolaj, mint márkanév, ezáltal stabil és elismert helyet biztosítva a motorsportok területén is. Manapság pedig szinte minden vezető csapattal együttműködünk.

A motorsport szponzoráció 4 elemből áll, csak a példa kedvéért egy évet kiemelve:
Első: Moto GP
a Fortuna Honda Team-mel közösen, Marco Melandri és Toni Elias pilótákkal és a Honda RC211 Vs-sel folyt a részvételt a futamokon.
Második: World Superbike
a WSB 2004-es bajnokával, James Toseland-del és a volt World Supersport bajnokkal, Karl Muggeridge-dzsel, akik mindketten egy-egy Tenkate Racing Honda CBR1000RRs-t vezettek.
Harmadik: World Supersport
a WSS Bajnokság szponzorációjának folytatása, Tenkate Racing-gel egyetemben. Az uralkodó bajnok, Sebastien Charpentier visszatért, hogy megvédje címét és Kenan Sofuoglu társként új csapattársat kap.
Negyedik: World Rally Championship
a rally világbajnoki futamain a Forddal való együttműködés során a világ összes pontjára elvitte a Castrol motorolaj nevet, mivel mi támogatjuk a Ford Focus RS WRC-t. Svédország dermesztő jég – és hómezőitől kezdve, egészen a görögországi Acropolis Rally tikkasztó hőségéig, a Castrol motorolaj mindenhol jelen volt, hogy a Focus RS motorjának, sebességváltójának és hidraulikájának akadálymentes működését biztosítsa. A kétszeres világbajnok Marcus Grönholm csatlakozott a Focus csapatához és partnere pedig sógora, mint a már régen vele versenyző pilóta Timo Rautiainen. Ugyan utolsó győzelmét 2002-ben aratta, Grönholm most mégis újra szerette volna megvívni harcát a Citroennel versenyző riválissal, Sebastien Loebbel. A másik Castrol motorolaj által szponzorált Focust a feltörekvőben lévő Mikka Hirvanen vezeti, aki csakúgy, mint csapattársa, szintén a rallizás fellegvárának finn mintájában tanult. Az szemrevaló páros arra törekedett, hogy erőteljes támadást indítson ellenfeleivel szemben, természetesen a Castrol motorolaj támogatásával és a Forddal karöltve.

Castrol motorolaj forgalmazásával természetesen – ügyfeleink megelégedésére – cégünk is foglalkozik, így bármilyen, ezzel kapcsolatos kérdésben is állunk szíves rendelkezésére.

Köszönjük megtisztelő figyelmét, és várjuk Önt Olajdepo Raktáráruházunkban: 6000 Kecskemét, Szegedi út 88, illetve Webáruházunkban. Kollégáinkkal felvehetik a kapcsolatot az elérhetőség menüpontban.

Nagy Kft., az Olajdepo Kecskemét tulajdonosa

Szintetikus motorolaj - Olajdepo Kecskemét - Olcsó Motorolaj, Hidraulikaolaj, Zsír

Szintetikus motorolaj – Olajdepo Kecskemét – Olcsó Motorolaj, Hidraulikaolaj, Zsír