Önkiszolgáló Kézi Autómosó – Olajdepo Kecskemét

Az autómosás szükségszerű dolog, hiszen utazásaink során – akár csak a városban is – gépjárművünk óhatatlanul elveszti régi ragyogását és poros, esetleg sáros lesz. Igaz ez nyáron is, de különösen eső esetén, illetve a téli időszakban kell ezzel számolnunk.
Mindannyiunkben benne van a teljességre törekvés, éppen ezért tiszta autóval szeretnénk megjelenni adott esetben munkahelyünkön, egy rendezvényen, kirándulásunk alkalmával, vagy csak azért, mert így tetszik nekünk. Az autómosást sokan otthon is meg tudnák valósítani, azonban ez egyre bonyolultabb, gondoljunk csak az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásokra.
Hol van lehetőségünk komfortos, környezetkímélő, de mégis olcsó autómosásra?

A megoldás: önkiszolgáló kézi autómosó igénybevétele

Autómosó többféle lehet, pl automata (gépi), és önkiszolgáló. Habár mi Önkiszolgáló kézi autómosót üzemeltetünk, a megismertetés céljából néhány szóban mégis szeretnénk összehasonlítani ezeket egymással. A döntés természetesen az Öné.

1. Automata (Gépi) autómosó

Ismerjük azt a megoldást, ahol az autómosóba beállást követően mindenféle “szerkezetek” (pl. kefék, fúvócsövek, stb.) szabadulnak rá gépkocsinkra, és előszőr előmosást, majd főmosást, öblítést, “waxolást” (fényesítő viaszréteg felhordása) és szárítást követnek el járművünkön automatikusan,a választott programtól függően.
Kétségtelenül előnyös ez akkor, ha egyáltalán nem akarunk autónkkal bajlódni, csupán a végeredményre vagyunk kíváncsiak. Ez a módszer előnye, azonban hátrányai is vannak: a nagyobb méretű autók nem, vagy csak alig moshatóak, a kilógó tartozékok – pl. tükör, antenna – esetlegesen megsérülhetnek, letörhetnek az automata mosás során (garancia nélküli, saját felelősségre történő használat). Ennél a mosónál az árak előre rögzítettek: minden egyes munkafolyamat szabott áron vehető igénybe, több választás nincs. És a mosás minősége is változó lehet, helytől (mosó-típustól) függően.

2. Az Önkiszolgáló Kézi Autómosó működése és működtetése

Az önkiszolgáló mosás előnye az, hogy az egyes munkafolyamatok idejét mi határozhatjuk meg, saját döntésünk az, hogy mennyi időt szánunk egyes folyamatokra. Az Önkiszolgáló Autómosóban is rendelkezésre áll többféle mosási lehetőség, amit a továbbiakban szeretnénk felsorolni.

Az önkiszolgáló autómosó programfolyamatai:Önkiszolgáló Kézi Autómosó - Pénzbedobós vezérlőegység - Olajdepo Kecskemét

  1. Tisztítás, azaz Főmosás: Lágyított forróvízzel és PowerPearl mikroszemcsés tisztítószer hozzáadásával, nagynyomású vízsugárral működik.
  2. Öblítés: Az öblítés tiszta vízzel történik. Érdemes a gépjármű felületét alaposan leöblíteni a lakkfelületi ápolás előtt.
  3. Lakkfelület ápolása: A lakkfelület ápolása program során a lágyított forróvízhez  UltraProtection forróviaszt adagolunk, ezáltal érjük el a felület magasfényű ragyogását.
  4. Fényesítő öblítés: A fényesítő öblítés során lágyított és ásványi anyagtól mentes, ozmózisszűrt vizet, valamint SuperFinish fényesítő adalékot alkalmazunk.
  5. STOP funkció: a mosási folyamat leállítása

A programtáblázatot minden egyes mosóállásnál kifüggesztettük referenciaként, az autómosást megkönnyítendő.

Javaslat az autómosáshoz: A folyamatokat célszerű egymás után végezni, de nem kötelező. Ön dönt. Ez az önkiszolgáló autómosó további nagy előnye.

Az Önkiszolgáló Kézi Autómosó használata:

Az autómosóban, a behajtáskor igyekezzünk középre állni. Ez ugyanis lényegesen megkönnyíti majd munkánkat. A nagynyomású, kényelmesen kezelhető mosópisztolyok minden kocsiállásnál felső forgó csővezetéssel ellátott kivitelűek, így egyáltalán nem akadályozzák a gépjármű körüli szabad mozgást.
Miután elfoglaltuk helyes pozíciónkat, dobjuk be a működtető vezérlőegységbe a megfelelő érmemennyiséget (100 és 200 Ft-os érmék), illetve kuponunkat, amennyiben ez rendelkezésre áll. Ha csak papírpénzzel rendelkezünk, akkor az önkiszolgáló autómosó kezelőépületénél találunk egy pénzváltó automatát annak érmére váltására.
A program kiválasztásával máris elkezdhetjük a mosást. Amint azt már említettük, célszerű az 1. Programmal kezdeni, majd haladni a 2., 3. és 4. Programlépésre. A Programokat mi magunk választhatjuk meg, azaz léphetünk, ha már megfelelő minőségűnek érezzük az abban a lépésben elvégzett munkát. A készülék akkor számolja az időt, ha a mosópisztolyt üzemeltetjük. Ha az előre kifizetett összeg elfogyott, akkor a mosó leáll. Ekkor lehetőségünk van új érmék bedobására, és folytathatjuk a kívánt programot (vagy egy másikat választhatunk). A STOP gomb megnyomására a mosás leáll.

Óvintézkedések az Önkiszolgáló Autómosó használatához: A nyomás alatt lévő mosópisztoly megtartása megfelelő erőt kíván, így azt gyermekre ne bízzuk. A mosópisztolyt személyek felé ne irányítsuk, mert sérülést okozhat. Ügyeljünk továbbá arra is, hogy a karosszériáról esetlegesen visszaveredő víz/mosószer miatt mi magunk is nedvesek lehetünk.
Habár a tisztításhoz alkalmazott mosószer/fényesítő környezebarát, a ruházatra kerülve ott foltot hagyhat, bőrre kerülve bő vízzel mossuk azt le. Emellett a lenyelését is kerüljük (tekintve, hogy nem emberi fogyasztásra készült). Ha véletlenül mégis lenyelnénk, feltétlenül forduljunk orvoshoz.
Összefoglalva: az autómosást körültekintően, saját felelősségünk tudatában, másokra és magunkra is ügyelve végezzük!

Mennyibe kerül egy minőségi autómosás?

Nos, ez nyilvánvalóan attól is függ, hogy mennyi szennyeződés található a gépjárművön, mekkora a mosandó felület, milyen hatékonysággal dolgozunk, stb. Az adott gépjárművet és az adott személy mosási hatékonyságát előre nem ismervén ebben a kérdéskörben így csak támpontot tudunk adni:
Egy személyautó esetében, alapos mosáshoz, közepes szennyeződés esetén – tapasztalataink szerint – a 4 programfolyamatra 4 x 200 Ft elegendő. Ha ennél alaposabb mosást szeretnénk, akkor is beleférünk 1000 Forintba, Kisbusz, teherautó esetében – azok sokfélesége miatt – nem tudunk becslést adni, de bizonyára ennél több is lehet.

Hol találhatók az Olajdepo Kecskemét által üzemeltetett önkiszolgáló kézi autómosók?

A Nagy Kft. tulajdonában lévő Olajdepo Kecskemét 2 db önkiszolgáló autómosót üzemeltet Kecskeméten.

1. Önkiszolgáló Kézi Autómosó, 6000 Kecskemét, Szegedi út 88. (az Olajdepo Raktáráruház mellett)

Önkiszolgáló Kézi Autómosó és Porszívó, 6000 Kecskemét, Szegedi út 88. (az Olajdepo Raktáráruház mellett)

Önkiszolgáló Kézi Autómosó és Porszívó, 6000 Kecskemét, Szegedi út 88. (az Olajdepo Raktáráruház mellett)

Az autómosó 2012-ben létesült, és egyidőben 3 db jármű befogadására képes. A képen láthatók a kifüggesztett programtáblázatok, illetve az autómosó-pisztolyok is.

2. Önkiszolgáló Kézi Autómosó – Olajdepo Kecskemét, 6000 Kecskemét, Széchenyiváros, a Budai úti MOL benzinkút mellett

Önkiszolgáló Kézi Autómosó és Porszívó, 6000 Kecskemét, Széchenyiváros, a Budai úti MOL benzinkút mellett - Olajdepo Kecskemét

Önkiszolgáló Kézi Autómosó és Porszívó, 6000 Kecskemét, Széchenyiváros, a Budai úti MOL benzinkút mellett – Olajdepo Kecskemét

Az autómosó 2014-ben létesült, és egyidőben 3 db jármű befogadására képes. A képen láthatók a kifüggesztett programtáblázatok, illetve egy mosási folyamat is.

Autókozmetika

Mindkét kézi autómosó mellett önkiszolgáló kézi porszívó is üzemel, amelyek úgyszintén pénzbedobású automatával működtethetők. Minderről többet a következő bejegyzésünkben olvashat: Önkiszolgáló kézi autómosó és porszívó – Olajdepo Kecskemét.

Köszönjük megtisztelő figyelmét, és várjuk Önt mindkét helyen a saját üzemeltetésű Önkiszolgáló Kézi Autómosó szolgáltatásaival, valamint Olajdepo Raktáráruházunkban: 6000 Kecskemét, Szegedi út 88, illetve Webáruházunkban. Kollégáinkkal felvehetik a kapcsolatot az elérhetőség menüpontban.

Nagy Kft., az Olajdepo Kecskemét tulajdonosa

Szintetikus motorolaj - Olajdepo Kecskemét - Olcsó Motorolaj, Hidraulikaolaj, Zsír

Szintetikus motorolaj – Olajdepo Kecskemét – Olcsó Motorolaj, Hidraulikaolaj, Zsír